Flow

Web-tv: Flow

Flow er en positiv, koncentreret tilstand, hvor al opmærksomhed er samlet om en bestemt aktivitet, som er så krævende og engagerende, at man må anvende mange mentale ressourcer for at klare den. Tidsfornemmelsen forsvinder, og man glemmer sig selv.

Sådan kan den mentale tilstand beskrives, som vi ikke har noget dansk ord for, men som læner sig op af begreber som virkelyst, engagement, deltagelse og selvforglemmelse.

Når man er i flow, lærer og husker man bedre, og derfor er flowbegrebet særlig relevant for den pædagogiske verden.

Forskerne Hans Henrik Knoop og Frans Ørsted Andersen fra DPU har gennem en årrække beskæftiget sig med Flow-begrebet. De fortæller om de psykologiske mekanismer som træder i kraft, når vi er i flow, hvad man selv kan gøre for at får at komme i flow, hvordan man kan bruge flow i undervisning, og hvilke farer der er ved begrebet. Vi er også på besøg på Erritsø Centralskole, hvor lærer Thomas Rose bruger sin viden om flow i den daglige undervisning.

Mere om flow

Orden i hovedet på den fede måde
Hans Henrik Knoop om Flow

Introduktion til Flow - forelæsning 2011 (pdf)