Du er her: AU » Om AU » Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) » Aktuelt » Aktuelle temaer » Nationale test

Nationale test

Web-tv: Nationale test

Optaget juni 2009

I 2005 besluttede et flertal i Folketinget, at de danske skoleelever skal testes i nationale test. Siden har debatten rullet. Men hvad er egentlig formålet med de nationale test? Bliver eleverne klogere af at blive testet? Og er der en sammenhæng mellem bandekrig og nationale test?

Nationale test er en garanti for at svage elever ikke bliver glemt i systemet, mente tidligere undervisningsminister Bertel Haarder. Men forskningen viser, at angsten for hvordan man skal klare sig i konkurrencen mod andre børn, går ud over selvværdet og motivationen - især hos de svage elever. Hvordan tackler man dette dilemma?

I 'Asterisk * tv'-udsendelsen giver førende skandinaviske forskere deres bud på, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi indfører nationale test i Danmark.

I udsendelsen 'Samtaler fra Tårnet' kan du desuden se Professor Sven Erik Nordenbo og centerleder Niels Egelund, begge DPU, Aarhus Universitet, i samtale om nationale test.

David C Berliner

David C. Berliner om test og evaluering

Gæsteforelæsning på DPU 3. april 2008 af Professor David C. Berliner fra Arizona State University om de utilsigtede virkninger af test og evaluering:

Se og hør forelæsningen

Læs artikel: USA's skolereform er slået fejl

Asterisk nr. 41 - Advarsel: Lær af vores fejl i stedet for at begå de samme

Lær af vores fejl i stedet for at begå de samme

Testtyranni har ifølge de to professorer Peter Mortimore og David C. Berliner ødelagt grundskolen i deres egne hjemlande - England og USA.

Læs artikel i Asterisk nr. 41 - juni 2008

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 27.02.2014

Her finder du Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i Emdrup

Vis detaljeret kort

Her finder du Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i Aarhus

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)
Aarhus Universitet

Campus Emdrup