Du er her: AU » Om AU » DPU » Aktuelt » Nationale test

Nationale test

Perspektiver på folkeskolens testpraksis

Hvilke betydninger får testpraksisser for beslutningstagere og for de mennesker, der har en hverdag i folkeskolen? Hvordan kan testpraksisser forstås som bestemte skolemæssige normalitetsforestillinger? Hvilke dynamikker og forståelser ligger til grund for promoveringen af testning, og hvad er det egentlig, der måles?

Folketingsvalg 2011 - forskere og politikere om nationale test

Hvordan kan de nationale test bidrage til en bedre folkeskole? Forud for folketingsvalget 2011 spurgte Asterisk-TV Sven Erik Nordenbo, daværende leder af Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), samt en række politikere.

Web-tv om nationale test

I 2005 besluttede Folketinget, at de danske skoleelever skal testes i nationale test. Siden har debatten rullet. Men hvad er egentlig formålet med de nationale test? Bliver eleverne klogere af at blive testet? I udsendelsen giver førende skandinaviske forskere deres bud på, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi indfører nationale test i Danmark.

Optaget juni 2009

Samtale om nationale test - del 1

Samtale om nationale test - del 2

I udsendelsen 'Samtaler fra Tårnet' (2009) diskuterer professor og centerleder Niels Egelund og professor og daværende leder af Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning Sven Erik Nordenbo indførelsen af nationale test i Danmark.

Pædagogisk brug af nationale test

Systematisk review 2009 fra Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Analysen af 28 års international forskning viser, at nøglen til pædagogisk brug af nationale test er respons og fejltypeanalyser.

Lær af vores fejl i stedet for at begå de samme

Testtyranni har ifølge de to professorer Peter Mortimore og David C. Berliner ødelagt grundskolen i deres egne hjemlande - England og USA.

Udvalgte publikationer

Tidsskriftartikel

Niels Egelund

Centerleder