Asterisk Live

Kommende Asterisk Live-arrangementer

tir 11 jun
15:30-17:30 | BSS, Aarhus Universitet, Bygning 2628, Auditorium 2628-001 (M1), Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V
Asterisk Live i Aarhus: Fokus på de mindste
Vil du være med til at sætte barnets første 1.000 dage under lup? Så kom og hør oplæg og deltag i diskussion, når Asterisk Live løber af stablen i Aarhus. Du kan høre forskerne fortælle, hvad der virker i den tidlige indsats, og hvilke muligheder fagprofessionelle har for at løfte det lille barns udvikling. Og du kan også høre, hvilke lokale initiativer landets to største kommuner har sat i gang for at give udsatte børn en god start på livet.

Se oplæg og debat fra afholdte arrangementer

08.02.2019 |

Asterisk Live: En dag i selskab med Grundtvig

Årets første Asterisk Live bød på tre forskellige blik på Grundtvig. Under overskriften: Grundtvig – hvad kan vi bruge ham til i dag? gik tre forskere efter tur på talerstolen og fremlagde deres blik på Grundtvig.

Professor Lars Qvortrup holdt oplæg om trivselsmålinger ved årets første Asterisk Live.

07.02.2018 |

Asterisk Live gav tid til trivsel

DPU, Aarhus Universitet inviterede indenfor til årets første Asterisk Live under overskriften ’Tid til trivsel’. Temaet blev belyst af tre forskere med hver deres perspektiv på trivsel – og mistrivsel. De tre oplægsholdere leverede en god portion viden til både det københavnske og det århusianske publikum.

10.03.2017 |

Asterisk Live om radikalisering

Radikalisering er kommet på dagsordenen og kobles i dag meget tæt til terrorisme. Men hvad er radikalisering egentlig, hvordan får det grobund og hvad kan vi gøre for at forebygge modkultur og vrede i samfundet? De spørgsmål inviterede magasinet Asterisk tre eksperter til at drøfte live på scenen i København og Aarhus. Se oplæg fra Asterisk Live 30. januar 2017

23.12.2016 |

Asterisk Live: Har fritid en fremtid?

I denne omgang Asterisk Live spurgte vi, hvad det betyder for institutionerne, professionerne og børnene, at fritidsliv og skoleliv ikke længere er to skarpt adskilte størrelser.

15.02.2016 |

Asterisk Live – skal vi dumpe karaktererne?

Fremtidens arbejdsmarked efterspørger ikke 12-tals-piger og -drenge. Det væsentlige bliver ikke, om man kan gøre det, der forventes, men om man formår at være kreativ og innovativ i sine løsninger på problemer. Sådan lød fremtidsdiagnosen ved Asterisk Live, der denne gang inviterede til en debat om karakterer.

08.10.2015 |

Asterisk Live om fremtidens kompetencer

Skal finansministeren og konkurrencestaten have indflydelse på, hvad vores børn og unge skal lære i skolen og på ungdomsuddannelserne? Det mener professor emeritus Knud Illeris ikke. Han satte scenen ved et fuldt booket Asterisk Live-arrangement om fremtidens kompetencer.

11.03.2014 |

Asterisk Live: Erhvervsuddannelserne til debat

Er adgangskrav en god idé? Gør erhvervsuddannelsesreformen en forskel? Det var nogle af spørgsmålene som et engageret panel og publikum tog fat på til Asterisk Live om erhvervsuddannelsernes fremtid, hvor forfatter og politiker Mattias Tesfaye sluttede af med at gøre erhvervsuddannelserne til sin mærkesag.

04.11.2013 |

Asterisk Live: Er inklusion et problembarn?

Øget inklusion i skolen er et politisk mål, men er det godt eller skidt? Hvad er vejen til reel inklusion? Magasinet Asterisk satte på to debatmøder i København og Aarhus to skarpe eksperter i stævne for at finde svar.