Asterisk 30 september 2006

Tema: Effektivisering

September 2006

At modnes tilpas

"I andre tiders pædagogik skulle modenheden stå sin prøve. Nu om stunder er man åbenbart moden til nye udfordringer i kraft af dåbsattesten".

Forsinkelsens pris

Uddannelsesøkonomer ved, at den hurtige vej gennem uddannelsessystemet er en god forretning for både den enkelte og samfundet. Politikerne presser på for at få tempoet op og begrænse spildtid, men lektor i vejledning advarer: Den lige vej er ikke altid den bedste.

01.09.2006 |

Hvordan ved vi at det nytter?

Politikere og bevilgende myndigheder ønsker i stigende grad garantier for, at offentlige investeringer er pengene værd. Der er dog langt igen, før der er fuldstændig sammenlignelighed inden for det pædagogiske område.

Betalingsuddannelse ad bagdøren

Det danske uddannelsessystems gratisprincip er under pres fra flere fronter. Men de studerende behøver nødvendigvis ikke at betale hele gildet, skriver ph.d-stipendiat Ole Henckel i kommentaren.

Linedans med folkeskolen

Balancekunst er den vigtigste og vanskeligste kunst for den danske folkeskole. Stefan Hermann opfordrer i ny bog til dialog mellem den trængte reformpædagogik og den dannelsesforladte fagligheds- og præstationspædagogik.

Farvel til hospitalsklovnen?

Muntre mennesker dør tidligere. Og folk med humoristisk sans lever længere. Humorforskningen har haft svært ved at finde en entydig sammenhæng mellem humor og sundhed, men humorforsker Sven Svebak er på vej med nye overbevisende resultater.

En historie om håb

Howard Gardners teori om mange intelligenser har gået sin sejrsgang verden over. Nu er tiden inde til at kigge på teorien med kritiske briller, siger professoren, der introducerede Gardner for et dansk publikum.

Den kloge legeplads

Fremtidens legeplads bliver intelligent og digital. Med teknologi fra computerspil skal legepladser skabe bevægelse i børns stadigt mere stillesiddende hverdag.