Asterisk 32 december 2006

Tema: Tid til selvrealisering

December 2006

01.12.2006 |

Så en anden bli?r, hvad aldrig jeg ku? være

"Engang var meningen med at være barn at blive voksen - og så kunne man for øvrigt drømme om at blive som barn på ny. Imidlertid er udvikling også afvikling, for man mister pusten undervejs, og så skal man hjælpes."

Forbedring og straf

I kriminalforsorgen vokser rækken af pædagogiske tilbud til de indsatte med kurser, men virker de? Ny forskning viser, at indhold i afsoningen og normalisering af fængselslivet kan mindske risikoen for at havne i kriminalitet igen.

Vi har ikke lært at dø

For moderne mennesker har døden længe været det sidste tabu. Vi taler ikke om døden, og de færreste har set en død person. Lektor Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet mener, vi har mistet følingen med livets skønhed og skrøbelighed.

Endelig tid til selvrealisering

Engang handlede ældrepædagogik om stilfærdig pleje, omsorg og sysselsætning, men den slags tilbud vil fremtidens livsduelige ældre ikke spises af med. De ønsker fortsat at lære og udvikle sig ? og det kræver en ny slags pædagogik, siger adjunkt Tine Fristrup.

Overblik i informationsstrømmen

Selv om mængden af pædagogisk forskning er mere omfattende end nogensinde, er det fortsat umuligt at finde svar på selv simple spørgsmål. Et dansk clearinghouse i uddannelsesforskning skal pege på den bedste aktuelle viden og give anbefalinger til det pædagogiske felt. Interview med Sven Erik Nordenbo.

Fusionsledere skal begejstre

1. januar 2007 træder fusioner af kommuner, uddannelses- og forskningsinstitutioner i kraft og præger arbejdslivet for cirka 1 million offentligt ansatte. Adjungeret professor Lars Goldschmidt fortæller her, hvorfor begejstring giver bedre fusioner.

Forførelsens magt

Coachbølgen skyller ind over erhvervslivet og uddannelsessystemet båret af en spirituel dybde og forretningsmæssig pondus. Hvad gør coaching ved os? Erhvervs-ph.d.-studerende Kim Gørtz giver svar i kommentaren.

01.12.2006 |

Hvor mange af jer har hørt begrebet evidensbaseret praksis?

De første erfaringer med evidensbaseret praksis viser, at det er en holdopgave, der kræver tid, penge og ledelsens opbakning, fortæller Ed Mullen, en af verdens førende forskere inden for evidensbaseret socialarbejde, under et besøg på DPU.