Asterisk 39 februar 2008

Tema: Regnefærdigheder på retur

Februar 2008

Praktisk visdom

Mesteren blandt musikere, fodbold eller skakspil sidder ikke og tænker på teorier og metoder, når hun praktiserer sit håndværk. Men samtidig interesserer hun sig levende for nye teorier og metoder, fordi de beriger hendes praksis.

01.02.2008 |

Virkelighed er noget vi leger frem, når vi leger med magten

I ny bog analyserer professor Niels Åkerstrøm Andersen fra CBS, hvordan organisationer bruger uskyldige lege i magtens tjeneste. Det næste bliver måske den legende stat. Men er leg en form for magtanvendelse, som organisationerne ikke vil stå ved ?

Den legende organisations historie

Vi er begyndt at lege med magten. Det har professor Niels Åkerstrøm Andersen fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi ved CBS skrevet bogen Legende magt om. Her præsenterer han os for tre typer af lege, der er opstået i tre på hinanden følgende historiske faser.

I begyndelsen var regnekunsten

På trods af moderne hjælpemidler som lommeregnere, gps-navigation og regneark er listen over grundlæggende matematiske færdigheder længere end tidligere. Det siger professor Lena Lindenskov, der advarer imod at anse grundlæggende matematiske færdigheder for mindre fint end problemregning.

Google finder ikke alt

Forskere, studerende og andre, der søger på nettet, kan ikke nøjes med Google. Ifølge lektor Michael Søgaard Larsen og professor Birgitte Holm Sørensen er det problematisk, at bekvemmeligheden går forud for kvalitet ? også når pædagogiske forskere surfer.

01.02.2008 |

Skal vi alle sammen være journalister?

I stedet for at skrive stil skal gymnasieeleverne skrive et essay, en kronik eller en litterær artikel, når de går til skriftlig eksamen i dansk. I denne kommentar ser adjunkt Signe Pildal Hansen på de medieteknologiske omstændigheder for den danske stils bortgang.

Kommunal catwalk

Medarbejderne i åbne kontorlandskaber som KL Huset går catwalk i arbejdstiden. Alle kan se alle i huset, hvor catwalk er en måde at etablere netværk på og vise, at man er i stand til at lede sig selv.