Asterisk 50

Tema: Forskningsformidling

Januar 2010

Det generøse universitet

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 50 fra januar 2010 om universitetets generøsitet. "Det moderne universitet er et generøst universitet. Det deler ud af sine vidensgaver. Derfor var målsætningen fra starten, som den er i dag, at forskningen er generøs, og at DPU deler ud af sine gaver gennem Asterisk."

Den poserende pin up-forsker

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 50 fra januar 2010 om forskeren i medierne. Forskere i fuld figur fænger i medierne. Men kan sagligheden holde til det?

21.07.2015 |

Nørder har også behov for et netværk

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 50 fra januar 2010 om networking. Hvad gør den nørdede professor, der er dårlig til receptioner og pindemadder? Asterisk har talt med forsker i netværk Christian Waldstrøm om de nye netværkskompetencer, som den moderne forsker må besidde.

21.07.2015 |

Forhindrer forskning forandring i folkeskolen?

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 50 fra januar 2010 om teknologi i folkskolen. Folkeskolelæreren skal gøre brug af den bedst tilgængelige viden. Men hvor meget kan evidensbaseret viden egentlig sige om fremtidens skole og den gode undervisning?

21.07.2015 |

Du skal også være selvstændig

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 50 fra januar 2010 om selvstændighed. Det er ikke nok, at du kan samarbejde, du skal også kunne arbejde selvstændigt. Det gælder på universitetet - og på arbejdsmarkedet. Forsker Tina Bering Keiding fortæller om grænser for læring i gruppefællesskaber.

21.07.2015 |

Portræt: Manden med den indre blå himmel

Portræt fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 50 fra januar 2010 om lektor Henrik Knoops. Lyst, nydelse og mening er drivkræfterne, når vi skal lære nyt. Sådan lyder Hans Henrik Knoops budskab - og sådan lever han sit liv.

21.07.2015 |

Det generøse universitet: Mellem bullshit, brok og begejstring

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 50 fra januar 2010 om falske oplysninger. Kun en ting er værre end bullshit, og det er at kurere forskere for risikoen for at bidrage til det.

21.07.2015 |

Mindre spil og mere læring, tak

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 50 fra januar 2010 om kritik af læringsspillet. Det handler ikke om at vinde spillet - for så taber man læringen. Ifølge Thomas Duus Henriksen handler moderne læringsspil til voksne for meget om spil og for lidt om læring.