Asterisk 75

Tema: Omstilling

September 2015

Er du omstillingsparat?

Uddannelsessystemet bør fokusere på, hvordan vi skaber mennesker, der er i stand til at lære, så de hurtigt kan omstille sig til en uforudsigelig fremtid.

01.09.2015 |

Nu skal vi lære karriere

I fremtiden vil vi i højere grad have fokus på at forme vores egen tilværelse. Det kræver, at vi udvikler karrierekompetence hele livet igennem.

01.09.2015 |

Skal vi være mere positive?

Skal vi skrue op for motivationsfremmende værktøjer som coaching, anerkendelse og positiv tænkning i arbejdslivet? Eller skaber det i virkeligheden endnu mere stress på arbejdsmarkedet? Hans Henrik Knoop og Christian Ørsted giver hvert deres bud.

01.09.2015 |

Altid med og altid på vej

Lærerne ser den gode elev som aktivt deltagende, men elever lærer ikke nødvendigvis mest af altid at være aktive.

01.09.2015 |

Folkeskolereform og hverdagsliv i børnehøjde

Kultursociolog Ida Wentzel Winther har netop afsluttet et projekt og en dokumentarfilm om skolereformen set fra et børneperspektiv.

01.09.2015 |

Skal kvinder afsone i kvindefængsler?

Overalt i verden er kvinderne i markant mindretal i fængslerne. Også i Danmark. Til gengæld adskiller vi os fra stort set alle andre lande ved at lade kvinder afsone sammen med mænd. Skal det fortsætte sådan, eller skal vi kønsopdele fængslerne? Få DPU-forsker Charlotte Mathiassens analyse.

01.09.2015 |

Mellem bevidstløs standardisering og afmægtig protest

Kritik af standardisering er vanskelig. Hvem kan være imod, at man gør det, der virker?, spørger professor MSO Morten Nissen og ph.d. Mads Bank i kommentaren.

07.09.2015 |

Et liv i læringens tegn

»I dag er den danske folkeskole, på linje med skoler verden over, lige præcis optaget af, hvordan man bedst danner personer til et liv i læringens tegn.«