Asterisk 76

December 2015

30.11.2015 |

Pip-pædagogik

Forventninger er til for at blive skruet op. Men hvor højt sigter du?

Når karakteren ikke rækker

Jagten på 12-tallet er mere intens end nogensinde blandt landets gymnasieelever. Samtidig eksperimenterer flere gymnasier med karakterfrie klasser for at lette presset på de unge.

Karakterer dumper som sorteringsværktøj

To statistikforskere vender tommelfingeren nedad til de nye karakterkrav til ungdomsuddannelserne.

12-tals-piger: Da det blev et problem at klare sig godt i skolen

Debatten om 12-tals-piger raser.

01.12.2015 |

Jagten på det høje snit modarbejder læring

To forskere advarer om, at vi er ved at uddanne en generation, der bliver god til at træffe karrierestrategiske valg, men miser den faglige udvikling undervejs.

01.12.2015 |

Intelligent medborgerskab kræver, at vi behersker matematikken

Den internationalt anerkendte amerikanske professor i matematikkens didaktik, Jeremy Kilpatrick, besøgte i august DPU, Aarhus Universitet.

01.12.2015 |

Det fantasifulde håb hjælper unge med syge forældre

DPU-forskeren Ditte Winther-Lindqvist er optaget af håbet hos unge med syge forældre. De unge er på én gang drevet og tynget af håb i deres søgen efter løsninger på og ud af problemerne.

01.12.2015 |

Privat lektiehjælp kaster sin skygge over Danmark

Privat lektiehjælp er en kæmpe skyggeindustri i Asien, men nu udfordrer skyggeundervisningen også det etablerede uddannelsessystem i Danmark. Er der grund til bekymring?