Ansvar på arabisk hedder indflydelse

Det er aldrig samfundets skyld, når indvandrerdrenge laver ballade. Det er forældrenes ansvar, lyder samfundets dom. Men forældreansvar forudsætter indflydelse - og det har etniske minoritetsforældre ikke meget af. To forskere beretter om en problemstilling, der er blevet etnificeret.

01.12.2010 | Peder Holm-Pedersen

Vi kender de sædvanlige billeder og beretninger fra de belastede kvarterer: Unge anden- og tredjegenerationsindvandrere løber rundt i gaderne og laver ballade. Skraldespande, biler og børnehaver sættes i brand. Kriminaliteten hærger, og de offentlige myndigheder tør ikke komme ind i områderne.

Asterisk 56, Socialpædagogik, Grundskole, Forældre/Forældresamarbejde, Familie, opdragelse, hverdagsliv, Integration, etnicitet, kultur, Ghetto, bande, marginalisering, radikalisering