Curlingforældre er en myte

Idéen om at danske børn bestemmer for meget, og at deres forældre er curlingforældre, er en myte. Faktisk bestemmer børn ikke særlig meget i en hverdag fuld af faste spisetider, sengetider og legepladstider. Det mener Grethe Kragh-Müller, der har arbejdet med børn i 40 år som psykolog, forsker og konsulent.

01.12.2014 | Knud Holt Nielsen

Jeg har lige været i Australien til den årlige ISCAR konference (The International Society for Cultural and Activity Research). I Australien har de fået en helt ny lovgivning med tre hovedoverskrifter, som er meget væsentlige i forhold til udvikling af daginstitutioner: Being – Belonging – Becoming. Barnet har ret til at have en barndom, men barnet skal også have mulighed for at udvikle sig og få de færdigheder, der er nødvendige for at begå sig i samfundet. Og så er det vigtigt for barnet at høre til og føle sig som en del af en gruppe.

Asterisk 72, Opdragelse, Førskole, Dagtilbud, Familie, opdragelse, hverdagsliv, Test, evaluering, karakterer, måling