De unge sender oprøret på pension

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 84 fra december 2017 om trivsel.   Danske 8.-klasse-elever ved mest om demokrati og samfund sammenlignet med unge i 24 andre lande, viser en ny international undersøgelse. Men samtidig er danske elever mindst tilbøjelige til at engagere sig i samfundet.

06.12.2017 | Carsten Henriksen

Ingen unge ved mere om politik, demokrati og samfundsforhold end de danske. Det viser en ny internationalundersøgelse, der måler, i hvor høj grad skolen forbereder eleverne på deres fremtidige liv som samfundsborgere. Men samtidig er de danske unge meget lidt tilbøjelige til at involvere sig aktivt i samfundet. Måske er det tid til at justere forestillingen om, at unge skal gøre oprør.

Asterisk 84, Grundskole, Folkeskole, Dannelse/demokrati, Internationale undersøgelser