Didaktikkens genkomst

Didaktikken er det solide kompas, som praktikere skal navigere efter i en tid, hvor børne- og skolefeltet vader i daglige udfordringer, krav fra folkeskolereform og læreplaner og halvtomme tilbud om nye smarte modeller, værktøjer og metoder. Det mener lektor emeritus Mads Haugsted og professor MSO Stig Broström.

01.12.2014 | Signe Tonsberg

I DET 21. ÅRHUNDREDES uddannelsesdagsorden har ’didaktik’ levet en lidt klemt tilværelse. Vi har været vilde med at tale om ’læring’ og ’kompetencer’ og om konkrete metoder til god undervisning. Men hvad blev der egentlig af didaktikken; af læren om undervisningens formål, mål og indhold? Svaret er, at didaktikken er mere aktuel end nogensinde – og den er ved at få en genkomst.

Asterisk 72, Didaktik, Grundskole, Førskole, Ungdomsuddannelse, Videregående uddannelse, Didaktik, Undervisning, Dagtilbud