Er inklusion et problembarn?

Skolen har siden 1990’erne ekskluderet et stigende antal børn, men nu er kurven knækket. Færre børn går i specialtilbud, viser en ny undersøgelse. Men øget inklusion i skolen lægger massivt pres på især lærerne og skaber nye problemer.

01.09.2013 | Camilla Mehlsen

Adam er 10 år og går på en specialskole i Esbjerg-området. Han er et såkaldt ’debilt barn’, men bliver vurderet egnet til at blive overflyttet til den lokale folkeskole. Her kommer han til at gå i en ’basisgruppe’, men integreres også i de fag og på de klassetrin, hvor man skønner, han kan få et vist fagligt udbytte. Adam har for eksempel idræt med 1. x, kristendom med 2. y og formning med 3. v.

Asterisk 67, Inklusion og specialpædagogik, Grundskole, Inklusion/specialpædagogik