Fri af præstationspres

Artikel fra magasinet Asterisk fra DPU, Aarhus Universitet, nr. 84 fra december 2017 om trivsel.   Undervisning og øvelser i stresshåndtering og meditation ruster gymnasieelever til at håndtere stress, når de bliver fanget i et krydspres mellem præstationskrav og et virvar af lektier, afleveringer samt presset over at skulle præstere socialt. Det viser et forskningsprojekt fra DPU, Aarhus Universitet.

06.12.2017 | Andreas Vappula Nilsson

Gymnasieelever bliver stressede i krydspresset mellem opgaveafleveringer, præstationskrav og det pres, det er, hele tiden at skulle præstere socialt. Men de kan blive bedre rustet til at håndtere det, hvis de får undervisning i stresshåndtering og meditation.

Asterisk 84, Ungdomsuddannelse, Flow, positiv psykologi, Mobning/trivsel, Sundhed/miljø