Du er her: AU » Om AU » Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) » Forskning » Projekter » Børneliv i ghettoer

Børneliv i ghettoer

Børns hverdagsliv og opvækst i ghetto-lignende boligområder

Dette forskningsprojekt består af flere delprojekter, der fokuserer på børns hverdagsliv og opvækst i ghetto-lignende boligområder i Danmark. Sigtet er at identificere inklusionsfremmende processer i relation til socialt udsatte børn, der kan støtte og hjælpe børnene i deres barndom og opvækst.

Når vi her betoner et særligt analytisk og empirisk blik på børneliv i ghetto-lignende boligområder, sker det med baggrund i flere forhold. Først og fremmest er der hverken i dansk eller international sammenhæng taget udgangspunkt i børns liv i ghetto-områder. Dette forhold kan umiddelbart forekomme besynderligt, idet forskningsfeltet grundigt har belyst, at mennesker der bor i  ghetto-områder i langt højere grad er socialt udsatte på en lang række væsentlige områder. Især gælder det i forhold til manglende uddannelse og arbejde, et liv på overførselsindkomst, dårlige helbredsforhold og risiko for fattigdom.

Helt grundlæggede spørgsmål om hvordan og på hvilke måder, disse bolig-områder har betydning for hverdagslivet, herunder oplevelsen af tryghed og inklusion, er nærmest ikke-eksisterende. Især finder vi blinde pletter, når vi følger børns hverdagsliv, når livet leves og udfoldes i ghettolignende boligområder sammen med andre børn og voksne.

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 20.02.2015

Find DPU i Aarhus

Vis detaljeret kort
Campus Aarhus
Niels Juels Gade 84
bygning 2110
8200 Aarhus N
E: aarhus@dpu.dk

Find DPU i Emdrup

Vis detaljeret kort
Campus Emdrup
Tuborgvej 164
2400 København NV
T: 8715 0000 (Aarhus Universitets hovednummer)
E: edu@au.dk

Er du studerende?

Er du medarbejder?

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk