Didaktik materiel kultur

Kandidatuddannelse på deltid

Lisbeth Haastrup

Kandidatuddannelsen i Didaktik (Materiel kultur) handler om at tilrettelægge, gennemføre og udvikle undervisning med fokus på genstandes mening, betydning og brug i undervisningssituationer.

Uddannelsen kan gennemføres som en fuldtidsuddannelse på to år, men der er også mulighed for at læse enten hele uddannelsen eller dele af den på deltid.

Lisbeth Haastrup, lektor på DPU, underviser på didaktik-materiel kultur

Om didaktik - materiel kultur

Som studerende på kandidatuddannelsen i didaktik-materiel kultur kommer du til at arbejde med teori og metode inden for områder som antropologi, sociologi og kulturanalyse med fokus på didaktik. Du arbejder med undervisningsmetoder, med dannelsens indhold og struktur, og du studerer teorier, metoder, formål og indhold inden for undervisning og læring.

Som færdiguddannet kan du arbejde med undervisnings-, formidlings- og udviklingsopgaver. Du kan arbejde som konsulent og som leder inden for institutioner som vuggestuer, børnehaver og skoletjenester. Du kan arbejde med oplevelses- og designøkonomi, museums- og kulturformidling, og du har mulighed for at forske inden for didaktikkens fagområde.

Adgangskrav og forudsætninger

Du skal opfylde de samme adgangskrav som på fuldtidsuddannelsen for at kunne blive optaget på deltidsforløbet.

Uddannelsens opbygning og indhold

Kandidatuddannelsen er tilrettelagt som en fuldtidsuddannelse over to år.

Se kandidatuddannelsens opbygning og det faglige indhold på de enkelte moduler her:

Heltidsuddannelse på deltid

Hvis du ikke har mulighed for at være fuldtidsstuderende, kan du gennemføre uddannelsen på deltid. Deltidsuddannelsen er en betalingsuddannelse.

Som deltidsstuderende deltager du i undervisning sammen med de fuldtidsstuderende, men tager kun et modul pr. semester.

Du har mulighed for at gennemføre en del af uddannelsen som fuldtidsuddannelse og en anden del som deltidsuddannelse. Der er dog kun mulighed for at skifte mellem fuldtid og deltid en gang.

Enkeltmoduler

Hvis du kun er interesseret i enkelte moduler af uddannelsen, kan du søge ind via tompladsordningen.

Hovedområde og studienævn

De pædagogiske kandidatuddannelser

Uddannelsen er en af de pædagogiske kandidatuddannelser, som udbydes under DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), og som blandt andet er kendetegnet ved, at både bacheloruddannelser fra universiteter og professionsbacheloruddannelser kan være adgangsgivende. På de forskellige kandidatuddannelser er nogle professionsbacheloruddannelser direkte adgangsgivende, mens andre professionsbacheloruddannelser og nogle mellemlange videregående uddannelser er adgangsgivende på baggrund af supplende uddannelse.

Studieordning

I studieordningen kan du finde yderligere oplysninger om, hvad de enkelte fag indeholder. Du kan også se studiets opbygning, og hvilke krav der bliver stillet til dig som studerende – herunder eksamensformer og eksamenskrav. Vær opmærksom på at den maksimale studietid som deltidsstuderende er 5 år.

Vejledning om optagelse samt spørgsmål til indskrivning og fakturering

Efter- og Videreuddannelse, Arts Studier
E-mail: evu.arts@au.dk

Spørgsmål til det faglige indhold og uddannelsesplan for uddannelsen