DPU

Forbered dig mentalt

Annemette Matthiessen

Masterstuderende i Voksenuddannelse på DPU (halvvejs)

Uddannelseskonsulent i SOSU-Lederforeningen

Cand. scient. pol.

Gift og har 1 barn

46 år

Interviewet juni 2009

  Annemette Matthiessen 

En masteruddannelse kræver mental forberedelse. Det ved Annemette Matthiessen, der læser på andet år på DPU's masteruddannelse i Voksenuddannelse. En masteruddannelse er krævende - både fagligt og mentalt. Men indsatsen har allerede vist sig at være en god investering. Den har åbnet døre til nye udfordringer.

"Det er vigtigt på forhånd at tænke over, hvordan studiet hænger sammen med arbejdet og privatlivet. Det kræver, at du kender dine styrker og svagheder. Du skal være klar over, hvordan du studerer - og hvad du forventer af dig selv". Så klart formulerer Annemette Matthiessen de erfaringer, hun har gjort sig som masterstuderende på DPU.

Hun er uddannet cand. scient. pol og arbejder som uddannelseskonsulent i SOSU-Leder foreningen. Hun startede i foråret 2009, og med både nyt job og et krævende studie har det været nødvendigt at sætte bøgerne på hylden for en periode.

"For mig har det i høj grad været et spørgsmål om at fokusere på hvilke faglige områder på studiet, der giver mig mest. Samtidig skulle jeg bruge lidt tid på at finde mine studiekompetencer frem igen", siger Annemette Matthiessen, som ellers har en lang videregående uddannelse bag sig.

Inspirerende studiemiljø

Annemette Matthiessen er begejstret for det studiemiljø, hun har mødt på DPU. Her møder hun studerende med forskellige baggrunde - både når det gælder uddannelser og erfaringer. Det giver et inspirerende studiemiljø, og det frembringer mange interessante ideer.

"Diskussionslysten er stor. Vi kommer alle med vores specielle tilgange og synsvinkler - og der er plads til alle. Det emmer af engagement og entusiasme i timerne", siger Annemette Matthiessen, der samtidig har oplevet en god faglig støtte og studievejledning fra DPU.

"Der har været en god koordinator på studiet, som har hjulpet mig gennem især studieplanlægningen og flowet. Det er længe siden jeg sidst har siddet på skolebænken, og det skulle jeg vænne mig til. Samtidig stiller studiet nogle andre krav omkring systematik og grundighed, som jeg ikke selv husker fra mit tidligere studie", siger hun.

Guldkorn til CV

Udover tilfredsstillelsen ved at blive klogere har Annemette Matthiessen også oplevet, at masteruddannelsen gav en god ballast i forbindelse med forårets jobsøgning.

"Jeg var til samtale to steder, og begge steder var de meget interesserede i at høre om min masteruddannelse. Faktisk tror jeg, det i høj grad var medvirkende til, at jeg fik tilbudt mit nye job", siger hun.

Samspil mellem teori og praksis

Annemette Matthiessen synes det er stort privilegium at studere. Hun har længe arbejdet med voksenuddannelse og kompetenceudvikling, men har ingen decideret uddannelse inden for området.

"Det at gå til konferencer og kurser har været givende, men jeg trænger til at gå grundigere ned i teorierne og begreberne. På studiet får jeg værdifulde input, både i forhold til bredde og dybde, gennem de målrettede opgaver, jeg skriver med udgangspunkt i min egen praksis. Det giver mig en langt bedre referenceramme i forhold til mit arbejde", siger hun.