Du er her: AU » Om AU » DPU » Aktuelt » Magasinet Asterisk

Magasinet Asterisk

En asterisk er det typografiske tegn *, der henleder opmærksomheden
på noget, der kommer. Magasinet Asterisk søger at foregribe
og gå dybere ned i aktuelle debatter om uddannelse og pædagogik.

Asterisk 76 - December 2015

Kampen om det høje snit

Det nye nummer af Asterisk sætter fokus på karakterer, og på hvordan vi bedst evaluerer elever og studerende. Styrker karakterer læring? Eller går vi glip af læring i jagten på 12-tallet?

Artikler i Asterisk 76

30.11.2015 |

Pip-pædagogik

Forventninger er til for at blive skruet op. Men hvor højt sigter du?

Når karakteren ikke rækker

Jagten på 12-tallet er mere intens end nogensinde blandt landets gymnasieelever. Samtidig eksperimenterer flere gymnasier med karakterfrie klasser for at lette presset på de unge.

Karakterer dumper som sorteringsværktøj

To statistikforskere vender tommelfingeren nedad til de nye karakterkrav til ungdomsuddannelserne.

12-tals-piger: Da det blev et problem at klare sig godt i skolen

Debatten om 12-tals-piger raser.

01.12.2015 |

Jagten på det høje snit modarbejder læring

To forskere advarer om, at vi er ved at uddanne en generation, der bliver god til at træffe karrierestrategiske valg, men miser den faglige udvikling undervejs.

01.12.2015 |

Intelligent medborgerskab kræver, at vi behersker matematikken

Den internationalt anerkendte amerikanske professor i matematikkens didaktik, Jeremy Kilpatrick, besøgte i august DPU, Aarhus Universitet.

01.12.2015 |

Det fantasifulde håb hjælper unge med syge forældre

DPU-forskeren Ditte Winther-Lindqvist er optaget af håbet hos unge med syge forældre. De unge er på én gang drevet og tynget af håb i deres søgen efter løsninger på og ud af problemerne.

01.12.2015 |

Privat lektiehjælp kaster sin skygge over danmark

Privat lektiehjælp er en kæmpe skyggeindustri i Asien, men nu udfordrer skyggeundervisningen også det etablerede uddannelsessystem i Danmark. Er der grund til bekymring?

Asterisk Live

Magasinet Asterisk har i en række Asterisk Live-arrangementer sat erhvervsuddannelser, inklusion, Ny Nordisk Skole og børns brug af iPads under debat.

Kommende

ons 10 feb
15:30-17:30 | Festsalen (A220) DPU, Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV
Asterisk Live: Skal vi dumpe karaktererne?
Asterisk Live stiller denne gang skarpt på karakterer. Hvordan evaluerer vi bedst elever og studerende? Styrker karakterer læring? Går vi glip af læring i jagten på 12-tallet? For at få svar har Asterisk Live inviteret tre DPU-forskere på scenen.

Asterisk Arkiv

Magasinet Asterisk har siden 2001 formidlet forskning inden for pædagogik og uddannelse og sat perspektiv på aktuelle dagsordner inden for det pædagogiske felt.

Find artikler

Du kan søge efter emne eller forsker i samtlige Asterisk-artikler siden 2001.
Søgeresultater vises i AU Librarys database.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 05.01.2016

Find DPU i Aarhus

Vis detaljeret kort
Campus Aarhus
Niels Juels Gade 84
bygning 2110
8200 Aarhus N
E: aarhus@dpu.dk

Find DPU i Emdrup

Vis detaljeret kort
Campus Emdrup