Magasinet Asterisk

En asterisk er det typografiske tegn *, der henleder opmærksomheden
på noget, der kommer. Magasinet Asterisk søger at foregribe
og gå dybere ned i aktuelle debatter om uddannelse og pædagogik.

Asterisk 70

Juni 2014

Tema: Skole i 200 år

Den danske undervisningspligt fylder 200 år, mens skolen er midt i en brydningstid. Den nye folkeskolereform træder i kraft ved skolestart 2014. Spørgsmålet er, om reformen skaber en helt ny skole? Dette nummer af Asterisk tager fat på skolen – før, nu og i fremtiden. Asterisk zoomer ind på fire aktører, der skaber skolens hverdag og fortæller om nogle af de vigtigste historiske udviklinger. Hvad har forandret sig, hvad er det samme? Læs også fem forskeres vision for fremtidens skole.

Læs eller download hele magasinet

Læs artikler enkeltvis

Asterisk Live - Kommende

man 08 sep
15:30-17:00 | Festsalen (A220), Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet, Tuborgvej 164, 2400 København NV
Asterisk Live: Får vi en ny skole?
Hvad får skolen til at flytte sig? Kom til debatmøde om skolens store forandring, og få konkrete bud fra aktuel historieprofessor og en af Danmarks førende skoleforskere.

Find artikler

Du kan søge efter emne eller forsker i samtlige Asterisk-artikler siden 2001.
Søgeresultater vises i AU Librarys database.

Asterisk Live

11.03.2014 |

Asterisk Live: Erhvervsuddannelserne til debat

Er adgangskrav en god idé? Gør erhvervsuddannelsesreformen en forskel? Det var nogle af spørgsmålene som et engageret panel og publikum tog fat på til Asterisk Live om erhvervsuddannelsernes fremtid, hvor forfatter og politiker Mattias Tesfaye sluttede af med at gøre erhvervsuddannelserne til sin mærkesag.

04.11.2013 |

Asterisk Live: Er inklusion et problembarn?

Øget inklusion i skolen er et politisk mål, men er det godt eller skidt? Hvad er vejen til reel inklusion? Magasinet Asterisk satte på to debatmøder i København og Aarhus to skarpe eksperter i stævne for at finde svar.

01.03.2013 |

Asterisk-debatmøde: Nyt nordisk fusionskøkken?

”Et fusionskøkken”. ”Et nyt nordisk Singapore”. ”Et hippie-projekt”. Det var nogle af betegnelserne, som regeringens forandringsprojekt Ny Nordisk Skole fik hæftet på sig, da omkring 250 deltagere den 25. februar var samlet til debatmøde i Festsalen på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet.

06.02.2013 |

Asterisk-debat: Ja eller nej til iPads?

Skal vi skærme børnene i dagtilbud og skole? Et veloplagt publikum stillede skarpe spørgsmål til to førende forskere i it-didaktik og medieleg, da magasinet Asterisk inviterede til debat om børn og nye medier i Stakladen på Aarhus Universitet.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 02.07.2014

Her finder du Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i Emdrup

Vis detaljeret kort

Her finder du Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i Aarhus

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)
Aarhus Universitet

Campus Emdrup