Du er her: AU » Om AU » DPU » Aktuelt » Magasinet Asterisk

Magasinet Asterisk

En asterisk er det typografiske tegn *, der henleder opmærksomheden
på noget, der kommer. Magasinet Asterisk søger at foregribe
og gå dybere ned i aktuelle debatter om uddannelse og pædagogik.

Asterisk 74 - Juni 2015

Artikler i Asterisk 74

Getting to Finland

Kan man både opnå topplaceringer i PISA og blive Nordens mester i lighed gennem uddannelse?

Lige børn lærer skidt

Engang handlede lighed i uddannelse om at løfte arbejderklassen. I dag er fokus flyttet til individets potentiale.

En særlig voksen

Individuel støtte gennem mentorordninger er tidens plusord i det socialpolitiske arbejde, for drømmen om lighed i uddannelsessystemet handler om at knække koden til de mest udsatte børn og unge.

02.06.2015 |

Giver det mening at tale om social arv i dag?

Den uddannelsespolitiske agenda har i mange år været at udligne social skævhed. Alligevel går tendensen i dag den modsatte vej.

At forstå det uforståelige

Radikalisering er på alles læber efter vinterens terrorangreb i Paris og København. Men når man forsker i de pædagogiske og psykologiske aspekter af radikalisering, nærmer man sig samtidig en diskussion af begreber som religiøsitet og kultur.

02.06.2015 |

Ikke en naturlov at udsatte unge bliver kriminelle

Hvordan kan samfundet trænge igennem med en tidlig indsats over for børn i udsatte boligområder? Lektor Kirsten Elisa Petersen er optaget af, hvordan vi forebygger kriminalitet og problemer blandt børn og unge. Her fortæller hun om sin forskning ud f

02.06.2015 |

Målinger kan give børn et bedre liv

Målinger har et dårligt ry i uddannelsesdebatten. Men målinger er med til at skabe et mere retfærdigt uddannelsessystem. Det mener den anerkendte professor Jack Shonkoff fra Harvard University.

02.06.2015 |

Historien om den kostbare læringstid

I hvert nummer stiller Asterisk skarpt på et aktuelt forskningsprojekt fra DPU. Denne gang handler det om projektet Pædagogprofessionens historie og aktualitet.

Asterisk Arkiv

Magasinet Asterisk har siden 2001 formidlet forskning inden for pædagogik og uddannelse og sat perspektiv på aktuelle dagsordner inden for det pædagogiske felt.

Find artikler

Du kan søge efter emne eller forsker i samtlige Asterisk-artikler siden 2001.
Søgeresultater vises i AU Librarys database.

Asterisk Live

Magasinet Asterisk har i en række Asterisk Live-arrangementer sat erhvervsuddannelser, inklusion, Ny Nordisk Skole og børns brug af iPads under debat.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 03.09.2015

Find DPU i Aarhus

Vis detaljeret kort
Campus Aarhus
Niels Juels Gade 84
bygning 2110
8200 Aarhus N
E: aarhus@dpu.dk

Find DPU i Emdrup

Vis detaljeret kort
Campus Emdrup