Du er her: AU » Om AU » DPU » Aktuelt » Nyheder

26.08.2016 | Uddannelse

DPU byder velkommen til 1300 nye studerende

Godt 1300 gik i den forløbne uge i gang med at studere pædagogik og uddannelse på DPU, Aarhus Universitet på Campus Emdrup i København og Campus Aarhus.

22.08.2016 | Grundskole

Klassen præger karaktererne

Lærerfravær og disciplin i klassen er udslagsgivende faktorer, når man vil forstå, hvorfor nogle klasser klarer sig dårligere end andre på den samme skole. Det viser en ny københavnsk undersøgelse lavet af DPU, Aarhus Universitet.

22.08.2016 | Grundskole

Kræfterne samles for at styrke dansk forskning i dagtilbud og skole

Med Nationalt Center for Skoleforskning skal der bygges bro mellem DPU, Aarhus Universitet og VIA UC. Samtidig skal samarbejdet styrkes med de lærere, pædagoger og ledere, der arbejder med børns læring i praksis. Det er nogle af de ambitioner for centeret, der blev præsenteret ved åbningsseminaret den 18. august 2016.

03.08.2016 | Førskole

11 lande i Europa i samarbejde om bedre kvalitet i dagtilbud

I Danmark går så godt som alle børn i vuggestue, børnehave eller dagpleje, og vi har både fokus på læring og børns trivsel og alsidige udvikling. Hvordan kan det danske helhedssyn på børnene inspirere andre europæiske lande? Og hvad kan vi omvendt lære af dem? Forskere fra Aarhus Universitet med DPU i spidsen deltager sammen med 11 europæiske…

27.06.2016 | Forskning

Ny e-bog: Læreplaner i dagtilbud

Et flertal af pædagoger oplever, at læreplaner spiller en afgørende rolle for måden, de er sammen med børnene på. En ny undersøgelse fra DPU, Aarhus Universitet, der gør status over de første ti år med læreplaner, er nu tilgængelig som e-bog.

24.06.2016 | Grundskole

Projekt sætter fokus på arbejdet med data om elevernes progression

DPU, Aarhus Universitet, og SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd skal gennemføre et udviklingsprojekt om data om elevernes læring og progression. Projektet skal undersøge mulighederne for at understøtte og kvalificere brugen af eksisterende data til at følge og vurdere elevers faglige progression, trivsel og alsidige udvikling.

16.06.2016 | Dannelse/demokrati

DPU-forskere i debat om dannelse på Folkemødet 2016

Almendannelsen indtager tidens offerrolle. Det ser vi, når forskere og filosoffer fortæller os, at skolereformen fører til halvdannelse, og gymnasiereformen fører til misdannelse. Men hvorfor overhovedet gøre almendannelsen til løsning på vores problemer med at holde skole? Tre DPU-forskere diskuterer dannelse på folkemødet på Bornholm.

14.06.2016 | Konference

Gense den nationale småbørnskonference 2016

Den 7. juni var DPU vært for den 4. nationale småbørnskonference. Nu kan alle interesserede se eller gense de fælles oplæg fra årets konference på video.

Lars Qvortrup

09.06.2016 | Forskning

Professor Lars Qvortrup bliver leder af Nationalt Center for Skoleforskning

DPU, Aarhus Universitet slår 1. august 2016 døren op for Nationalt Center for Skoleforskning. Professor Lars Qvortrup tiltræder samtidig stillingen som leder af centeret, der skal stå for at samle dansk uddannelsesforskning om store forskningsprojekter, der styrker kvaliteten af indsatsen i dagtilbud og skole.

03.06.2016 | Asterisk

Nyt Asterisk: Redskaber i praksis

I den nye udgave af Asterisk er vi gået i den pædagogiske værktøjskasse og ser nærmere på, hvorfor efterspørgslen på redskaber og koncepter er steget støt i de seneste 15 år, ikke bare blandt lærere og pædagoger, mens også blandt ledere og politikere.

Viser resultater 1 til 10 ud af 996

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste