04.07.2019 |

Børns frie leg skal udforskes

Den frie, fjollede leg uden mål og mening har mistet terræn. Det vækker bekymring i legeforskningen, for leg og fri fantasi er en afgørende del af vejen mod dannelse i børnehøjde. I de kommende fire år skal forskere fra DPU, Aarhus Universitet, og fem professionshøjskoler undersøge, hvordan mødet med kunst og kultur i dagtilbud kan få legen til at…

25.06.2019 |

Myter aflives, når skoleforskere fra hele verden mødes på DPU

De forskelle i skolen, der faktisk gør en forskel for eleverne, bliver sat på dagordenen, når den internationale forskningsorganisation IEA samler nogle af verdens dygtigste uddannelsesforskere på DPU, Aarhus Universitet sidst i juni. Målet er blandt andet at aflive nogle af de myter, der hænger ved skolen.

12.06.2019 |

Asterisk live: Fokus på de mindste

Barnets første 1.000 dage har fået øget opmærksomhed fra forskere, pædagoger og nu også politikere. Hvad virker i den tidlige indsats, og hvilke muligheder har fagprofessionelle har for at løfte det lille barns udvikling og hvilke lokale initiativer landets største kommune sat i gang for at give udsatte børn en god start på livet?

04.06.2019 |

Digitale læremidler: Fra ABC til WWW

De digitale læremidler er på kort tid blevet en stor del af moderne undervisning, men der er ikke meget moderne over måden, de er skruet sammen på, lyder det fra flere forskere i den nye udgave af DPU’s magasin Asterisk.

29.05.2019 |

Ny leder af Nationalt Center for Skoleforskning

Christian Christrup Kjeldsen, lektor og viceinstitutleder for forskning ved DPU, Aarhus Universitet er fra 1. juni 2019 ny leder af Nationalt Center for Skoleforskning (NCS).

13.05.2019 |

DPU-forskere hjælper østeuropæiske erhvervsuddannelser med at skabe bæredygtig forandringskultur

Hvordan kan man skabe en forandringskultur i en uddannelsesinstitution, så udvikling og evaluering bliver en del af den daglige praksis? Det er fokus i et nyt følgeforskningsprojekt på DPU, Aarhus Universitet, der vender blikket mod erhvervsuddannelser i fire østeuropæiske lande.

Viser resultater 1 til 6 ud af 1160

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste