Du er her: AU » Om AU » DPU » Aktuelt » Nyheder

27.06.2016 | Forskning

Ny e-bog: Læreplaner i dagtilbud

Et flertal af pædagoger oplever, at læreplaner spiller en afgørende rolle for måden, de er sammen med børnene på. En ny undersøgelse fra DPU, Aarhus Universitet, der gør status over de første ti år med læreplaner, er nu tilgængelig som e-bog.

24.06.2016 | Grundskole

Projekt sætter fokus på arbejdet med data om elevernes progression

DPU, Aarhus Universitet, og SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd skal gennemføre et udviklingsprojekt om data om elevernes læring og progression. Projektet skal undersøge mulighederne for at understøtte og kvalificere brugen af eksisterende data til at følge og vurdere elevers faglige progression, trivsel og alsidige udvikling.

16.06.2016 | Dannelse/demokrati

DPU-forskere i debat om dannelse på Folkemødet 2016

Almendannelsen indtager tidens offerrolle. Det ser vi, når forskere og filosoffer fortæller os, at skolereformen fører til halvdannelse, og gymnasiereformen fører til misdannelse. Men hvorfor overhovedet gøre almendannelsen til løsning på vores problemer med at holde skole? Tre DPU-forskere diskuterer dannelse på folkemødet på Bornholm.

14.06.2016 | Konference

Gense den nationale småbørnskonference 2016

Den 7. juni var DPU vært for den 4. nationale småbørnskonference. Nu kan alle interesserede se eller gense de fælles oplæg fra årets konference på video.

Lars Qvortrup

09.06.2016 | Forskning

Professor Lars Qvortrup bliver leder af Nationalt Center for Skoleforskning

DPU, Aarhus Universitet slår 1. august 2016 døren op for Nationalt Center for Skoleforskning. Professor Lars Qvortrup tiltræder samtidig stillingen som leder af centeret, der skal stå for at samle dansk uddannelsesforskning om store forskningsprojekter, der styrker kvaliteten af indsatsen i dagtilbud og skole.

03.06.2016 | Asterisk

Nyt Asterisk: Redskaber i praksis

I den nye udgave af Asterisk er vi gået i den pædagogiske værktøjskasse og ser nærmere på, hvorfor efterspørgslen på redskaber og koncepter er steget støt i de seneste 15 år, ikke bare blandt lærere og pædagoger, mens også blandt ledere og politikere.

02.06.2016 | Forskning

Konsortium har fået kontrakt på PISA 2018

Det er KORA, DPU, Aarhus Universitet og Danmarks Statistik, der kommer til at stå bag den danske del af PISA-undersøgelsen i 2018. Det står fast, efter at de tre organisationer i et fælles konsortium har vundet opgaven.

30.05.2016 | Bogomtaler

Læringsmålsstyring skaber en OECD-skole

Indførelse af læringsmålsstyret undervisning er en afgørende ændring af skolen. Det er en del af en international tendens, hvor man omdanner alle skolesystemer til et globalt uddannelsesmarked, men konsekvensen er dårligere undervisning. Sådan lyder det i ny bog fra DPU, Aarhus Universitet.

26.05.2016 | Forskning

Transnationale tendenser i skolen, dagtilbud og lærer- og pædagoguddannelsen

Når vi diskuterer uddannelse og læring i nationale sammenhænge, glemmer vi, hvor meget vi bliver påvirket af transnationalt samarbejde. I et nyt professorat skal John Benedicto Krejsler kortlægge og synliggøre transnationale strømninger i dansk pædagogik og uddannelsespolitik.

19.05.2016 | Videnudveksling

Nemmere adgang til forskningsviden fra DPU

Fra vuggestuebørn til voksne, fra skolereform til sundhedsfremme, fra leg til læring, fra pædagogiske ideer til praktisk virkelighed. Forskningen på DPU, Aarhus Universitet, omfatter hele det pædagogiske felt, og DPU lancerer nu en række temahjemmesider, hvor du kan finde forskningsviden i relation til bestemte emner.

Viser resultater 1 til 10 ud af 992

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste