Du er her: AU » Om AU » Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) » Aktuelt » Nyheder

26.02.2015 |

Store daginstitutioner giver bagslag for børns trivsel og udvikling

Bliver daginstitutioner for store, koster det i forhold til børnenes trivsel, læring og udvikling. Det viser en ny forskningsrapport fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) ved Aarhus Universitet. Forskerne kan derfor ikke anbefale, at kommunerne opretter store daginstitutioner med 100 børn eller mere.

17.02.2015 |

Lærere og sygeplejersker skal have teknologiforståelse

Lærere og sygeplejersker står ofte rådvilde overfor nye teknologier. Selv om der investeres hundredevis af millioner i nye teknologier, så bliver medarbejderne ikke forberedt ordentlig på at skulle bruge dem i praksis.

04.02.2015 |

Speciel matematikindsats til både svage og stærke elever

I matematikundervisningen skal både de svage og de stærke elever udfordres og støttes, så de kan blive så gode til matematik som muligt. Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet og Metropol har derfor sat et projekt i gang, hvor udvalgte elever på 41 skoler i hele landet er blevet tilbudt undervisning ud fra en særlig tilgang.

09.12.2014 |

Selv små tiltag giver de mindste børn en bedre hverdag

En blidere vuggestuestart, øget nærvær i hverdagen og fleksibel brug af læreplaner var nogle af de emner, der var på dagsordenen ved en konference på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) den 3. december 2014. Her formidlede forskere, vuggestuepædagoger og dagplejere, hvad de har fået ud af at deltage i projektet Barnet i Centrum.

01.12.2014 |

Tour de force i skolehistorie

Fredag d. 21. november 2014 blev fembindsværket Dansk Skolehistorie i 500 år præsenteret på en konference på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i Emdrup. Forskerne bag projektet fremlagde fem års intensivt arbejde efterfulgt af oplæg og debat ved en række af skolens historiske vidner.

25.11.2014 |

Gymnasieelev har metode til at lette matematikundervisningen

Gymnasieeleven Clara Guttman Andersen er kåret som vinder af Projekt Forskerspirer 2014 inden for kategorien humaniora. Hendes forskningsprojekt bygger på en humanistisk metode, der gør det nemmere for elever at udføre matematiske beviser.

19.11.2014 |

Danske skoleelever blandt de bedste til it – men har meget at lære

Danske børn ligger i toppen i en ny international undersøgelse, der sammenligner skoleelevers computer- og informationskompetencer i mere end 20 lande. Men myten om børn som fødte superbrugere holder ikke. De danske elever er skrappe til det basale, men ikke alle børn har styr på computere eller har brugt dem siden de var små.

12.11.2014 |

Claus Holm bliver konstitueret institutleder

Viceinstitutleder for forskning, lektor Claus Holm (ph.d.), Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), er 12. november blevet konstitueret som institutleder. Han afløser institutleder Hanne Løngreen, der 30.11. forlader AU til fordel for en stilling på RUC.

09.10.2014 |

Institutleder Hanne Løngreen skifter job

Hanne Løngreen stopper som institutleder for Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), når hun 1. december 2014 tiltræder en stilling som institutleder for Institut for Kommunikation, Virksomhedsstudier og Informationsteknologier på Roskilde Universitet.

15.09.2014 |

Professor Ning de Coninck-Smith får Aarhus Universitets Forskningsformidlingspris 2014

Professor Ning de Coninck-Smith fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) er tildelt Aarhus Universitets Jubiluæmsfonds Forskningsformidlingspris 2014. Prisen bliver tildelt som en anerkendelse af fremragende og banebrydende formidling af viden fra universitetet til samfundet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 940

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 27.02.2015

Find DPU i Aarhus

Vis detaljeret kort
Campus Aarhus
Niels Juels Gade 84
bygning 2110
8200 Aarhus N
E: aarhus@dpu.dk

Find DPU i Emdrup