2015: DPU, Aarhus Universitet

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) skifter navn til DPU. DPU står for Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse og er fortsat et institut ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet.

2011: Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) blev oprettet i 2011 som et af institutterne ved Faculty of Arts, der blev et nyt fakultet ved Aarhus Universitet 1. januar 2011.

Faculty of Arts er en sammenlægning af de tre tidligere selvstændige fakulteter ved Aarhus Universitet: Det Teologiske Fakultet, Det Humanistiske Fakultet og Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU).

2007: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole

DPU bliver til Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) ved Aarhus Universitet. Det sker 1. juni 2007 ved en sammenlægning mellem Danmarks Pædagogiske Universitet og Aarhus Universitet. DPU blev derved et af de ni hovedområder ved Aarhus Universitet.

2000: Danmarks Pædagogiske Universitet

Danmarks Pædagogiske Universitet var selv resultatet af en fusion 1. juli 2000 af Danmarks Lærerhøjskole, Danmarks Pædagogiske Institut, Danmarks Pædagoghøjskole og Center for Teknologistøttet Undervisning.