Flow og positiv psykologi

Asterisk-tv om positiv psykologi

Positiv psykologi møder tidens umættelige behov for at få opskriften på det gode liv, men det nye forskningsfelt har også fået mange kritikere på halsen. Er positiv psykologi de glade profeters klub? Er det amerikansk? Hvorfor skal vi være positive? Tre internationale forskere fortæller om, hvorfor vi elsker og hader positiv psykologi.

Flow

Flow er en positiv, koncentreret tilstand, hvor al opmærksomhed er samlet om en bestemt aktivitet, som er så krævende og engagerende, at man må anvende mange mentale ressourcer for at klare den. Tidsfornemmelsen forsvinder, og man glemmer sig selv

Når man er i flow, lærer og husker man bedre, og derfor er flowbegrebet særlig relevant for den pædagogiske verden.

Læs mere om flow

Artikler fra magasinet Asterisk

Temanummer om positiv psykologi

Asterisk nr. 36.- forside

Asterisk nr. 36 - September 2007

Download hele magasinet eller enkelte artikler

Derfor elsker og hader vi positiv psykologi

Asterisk nr. 54 - Derfor elsker og hader vi positiv psykologi

Asterisk nr. 54 - September 2010

Hvorfor er positiv psykologi så populært? Er positiv psykologi ved at blive en religion? Tre fremtrædende forskere forklarer, hvorfor vi elsker og hader positiv psykologi.

Download artikel (pdf)

Survival of the happiest

Asterisk nr. 54 - Survival of the happiest

Asterisk nr. 54 - September 2010

Det er en misforståelse, at positiv psykologi kun handler om at være glad. Negativitet er nødvendigt for at komme i vækst, fortæller ophavskvinden til teorien om positive emotioner, Barbara Fredrickson.

Download artikel (pdf)